Hoe Verzorg Je Jouw Knuffel

Tip: Dit educatieve artikel is bedoeld om samen of voor te lezen aan kinderen. Print dit artikel uit en lees het samen.

Alle knuffels hebben liefde, aandacht en zorg nodig. Hier zijn een paar tips hoe je jouw knuffel gelukkig, gezond en veilig houdt.

Tip 1: Een bed maken

Maak een klein bed voor je knuffel! Dit kan met een oude schoenendoos of met duplo blokjes. Zorg wel dat je een paar dekens en een kussen in het bed legt. Zo blijft jouw knuffel warm en zal hij lekker slapen. Verschoon het bed regelmatig en wanneer het bed aan vervanging toe is, maak dan een nieuwe.

Tip 2: Spelen met je knuffel

Speel met je knuffel zodat hij of zij zich nooit verveeld. Je kan bordspelletjes spelen, een hut bouwen, of je knuffel mee naar buiten nemen om hem of haar leuke plekken te laten zien. Vraag papa of mama dan altijd mee. Ook kun je aan jouw vriendjes en vriendinnetjes vragen of zij hun eigen knuffels meenemen. Dan kunnen alle knuffels samen spelen. Dat is wel zo gezellig toch?

Tip 3: Lezen met je knuffel

Jouw knuffel vind het leuk om te lezen. Net al jij waarschijnlijk. Lees hardop een boek voor van de bibliotheek. Knuffels zijn vooral geïnteresseerd in boeken met veel kleuren en vrolijke verhalen. Probeer nu eens de volgende tips: vier, vijf en zes aan jouw knuffel voor te lezen. Dan leert jouw knuffel ook iets vandaag!

Tip 4: Maak je knuffel schoon

Maak je knuffel iedere week even schoon. Een vochtig doekje op de vacht van de knuffel doet wonderen. Zo ruikt hij weer fris en kan de knuffel weer een week lang spelen. Heeft jouw knuffel door de modder gerold of heeft hij in het bos gespeeld? Dan is het tijd voor de wasmachine of een lekker bad. Zorg dat de knuffel goed droogt. Anders zou hij zomaar verkouden kunnen worden. Dat wil jouw knuffel natuurlijk niet. Vraag even aan papa of mama om hierbij te helpen.

Tip 5: Je knuffel goed in de gaten houden

Houd een oogje op je knuffel zodat je deze niet verliest. Op drukke plekken zoals een school, in de grote stad of in een park kan je knuffel er zomaar vandoor gaan. Een tip is om een tas mee te nemen waar de knuffel in kan. Dat vindt jouw knuffel helemaal niet erg hoor! Want zo hoeft hij niet zo ver te lopen.

Tip 6: Houden van je knuffel

Het is belangrijk om te laten zien dat je van je knuffel houdt. Net als mensen, vinden knuffels dit ook erg fijn. Geef een knuffel af en toe een knuffel. Als je niet goed zorgt voor jouw knuffel wordt hij of zij misschien verdrietig.

Met deze zes tips zullen jij en jouw knuffel de beste vrienden worden!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *