De Ongelofelijke Geschiedenis Van Knuffels

Bijna iedereen heeft in zijn jeugd wel een favoriete knuffel gehad. Deze knuffels hebben vaak een speciale betekenis voor ons en kunnen ons helpen door moeilijke tijden. Omdat knuffels overal te vinden zijn, is het gemakkelijk te veronderstellen dat ze er ook altijd zijn geweest. Maar dat is niet het geval. Leren over de geschiedenis van knuffels kan u wellicht helpen om knuffels extra te waarderen.

Aangenomen wordt dat knuffels eeuwen geleden zijn ontstaan in de Egyptisch cultuur. Hoewel de overblijfselen van de knuffels nooit zijn gevonden, zijn er wel schilderijen van hen rond oude Egyptische graven gevonden. Dit gaf onderzoekers de indruk dat knuffels al in deze tijd bestonden. In andere culturen gelooft men dat knuffels pas later als vervanger werden gebruikt voor overleden dieren.

De eerste knuffels werden geïntroduceerd in de jaren 1830. Deze waren bij lange na nog niet zo goed als de knuffels die nu in fabrieken gemaakt worden. Deze knuffels werden zelf gemaakt en de gebruikte materialen waren voornamelijk lappen en stro. Naarmate de tijd vorderde werden steeds vaker nieuwe materialen gebruikt.  

Het zal u misschien verbazen dat het idee van knuffels oorspronkelijk komt van het idee om gedode dieren op te zetten. Dit wordt tot op de dag van vandaag gedaan door jagers om de schoonheid van dieren te tonen. Het wordt ook gezien om deze dieren als een trofee weer te geven. Echter is dit proces zeer tijdrovend en duur.

Het idee van knuffels zoals wij ze tegenwoordig kennen werd bedacht in 1880. De commerciële types werden geproduceerd in Duitsland. Al snel zagen grote merken succes en de mogelijkheid om knuffels over de hele wereld te verkopen.

Toen materialen als katoen en diverse soorten synthetische vezels bekender werden, werden dit de belangrijkste materialen voor het vullen van knuffels. Het zorgde ervoor dat knuffels snel en goedkoop geproduceerd konden worden. Ook het gebruik van bonen om knuffels te vullen werd steeds populairder in de markt.

In de Verenigde Staten groeide de aandacht voor knuffels toen een teddybeer vernoemd werd naar president Roosevelt. Een fabrikant benaderde de president om zijn naam te gebruiken bij de productie van deze knuffel in 1902. Tegenwoordig zijn er duizenden verschillende soorten knuffels, waaronder de welbekende teddybeer, vernoemd naar Theodore “Teddy” Roosevelt.

Hoewel kinderen meer geïnteresseerd lijken in elektronische gadgets tegenwoordig, zijn knuffels nog steeds zeer populair. Van klassiekers zoals de net besproken teddybeer tot bekende Disney figuren. Sommige van de oudere knuffels worden zelfs beschouwd als collector items en zijn veel geld waard wanneer ze in goede staat verkeren. Op KnuffelMan.nl vindt u een breed assortiment aan betaalbare knuffels van hoge kwaliteit.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *